top of page

ПЧИЊСКА ЛИГА: ПИТАЊЕ ПРВАКА РЕШАВА СЕ У ПАВЛОВЦУ?

Фудбалери Алакинца победили су екипу Трновца, резултатом 1:0 и продужили свечану промоцију првака лиге и новог члана Зоне Југ. Победносни гол у неизвесној утакмици постигнут је у надоканади времена у 95. минуту.

фото:фб фк алакинце

Тренутно су на табели обе екипе изједначене по освојеним бодовима, 66, а првак ће се знати по окончању два преостала кола. Алакинце има лакши посао, дочекује комшије, Челик из Белог Поља, а гостује у Сувојници екипи Младости.

Трновац на свом терену дочекује екипу Лугине из Прешева где је фаворит, а у последњем колу гостује у Павловцу истоименој екипи, која зна, итекако, да изненади, посебно фаворите. Павловчанима иде на руку изузетно лош терен, по многим тотално неуслован за игру, па су успели да савладају Алакице, једног од фаворита.

Уколико екипе Трновца и Алакинца остваре победе у последња два кола, екипа Трновца биће првак јер је боља у међусобним дуелима. У Трновцу је било 6:1, а у Алакинцу 0:1.

Оно што треба истаћи ,лига је на граници регуларности јер бројне утакмице нису одигране. Било је туча судије, основаних сумњи у покушају подмићивања, свега и свачега. Показало се да они који руководе лигом, а центар је Сурдулица, не могу да контролишу многе ствари. Да ли је време за промене, рецимо за оснивање две лиге, регионски подељене и играње пјеј офа за првака, на челницима је да одлуче.


Распоред у последња два кола:

ТРНОВАЦ – Лугина (Прешево); Павловац – ТРНОВАЦ

Младост (Сувојница) – АЛАКИНЦЕ; АЛАКИНЦЕ - Челик (Бело Поље)

bottom of page