top of page

ДРАГАН АНТИЋ, ПРЕДСЕДНИК ДИНАМА И ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА: СУПЕР ЛИГА ИЛИ ЗБОГОМ (2)


Показали смо да вредимо као екипа, сад је на граду и градским властима да реше да кренемо даље, ка Супер лиги. Да прво, са фудбалерима из нашег погона на које рачунамо направимо нове уговоре.



ТЕРЕН ЗА СУПЕР ЛИГУ


Прво мора да направимо одмах пројекат за услован стадион и терен на коме бисмо играли Супер лигу. Причао сам са неким битним људима, да смо на добром путу да то остваримо, да из фондова Европске уније добијемо одређена средства, да нам помогну, да та средства буду бесповратна за развој спорта. Али, то би требало да раде људи који су за то задужени, а не ја.

За улазак у Супер лигу морамо да створимо одговарајуће услове за играње, значи прописану инфраструктуру на стадиону „Јумко“. Разговарао сам са одређеним људима, архитектама, људима од струке, да трибинама заокружимо терен и решимо проблем ветра, јер је на таквом месту стадион.


СПОРТСКИ ЦЕНТАР „ЈУМКО“


Многи кажу да треба ревитализовати градски стадион у Шапранцу, знамо да је свима нама тамо „остало“ срце“ који смо почињали прве фудбалске кораке и играли утакмице, али то је немогућа мисија. Не постоје инфраструктурни услови, попут места за паркинг и пуно тога. Овде, где је стадион „Јумко“ идеално је место да се направи један прави спортски центар. А, то можемо! Јер, како може Радник и Сурдулица да направе тако нешто са 15 хиљада становника, а тек велелепни центар Младости у Лучану које има три хиљаде становника; и да не набрајам више. Свуда је криза, и код њих и код нас. Потребна је добра воља и може да се уради све. Претходна власт је уништила овај град, морам то да кажем, не бавим се политиком, али они су уништили спорт, све су уништили, што су могли да униште.


ДОГОВОР СА ЧЕЛНИЦИМА ГРАДА


Ових дана треба да се видим са градоначелником Слободаном Миленковићем и народним послаником Славишом Булатовићем да се договоримо шта ћемо и како ћемо. Врање заслужује Супер лигу пре многих садашњих суперлигаша. Имамо најверније навијаче, а публику највише по утакмици, после Звезде и Партизана. То говори да смо прави клуб за Супер лигу. Уколико не желе Супер лигу одлазим. Имам понуда са више страна. Али, нека размисле, Динамо или иде незадрживо напред или незадрживо у амбис. Па, нека свако од нас сноси одговорност!


ИМАЋЕМО СРЕДСТВА И ИГРАЧЕ


Лично, нашао сам средстава и то доста за наредну сезону, имам спортске пријатеље који хоће да дају, да улажу, али ако не уђемо у Супер лигу морам да враћам. Поента је, када уђемо у Супер лигу они желе да дају по два до три своја играча који ће да играју у Динаму. Да их промовишу, да оне које су послали у иностранству и тренутно не играју врате код нас и опораве их фудбалски и врате тамо где треба. Рецимо, имају играче у Холандији у вредности од по милион евра, а тамо им не играју. Уложили су паре у њих, то су млади, суперталентовани играчи и нормално је да они желе да им такви бисери имају континуитет у игри. Даће их нама, Динаму и мени на поверење, али ако је циљ Супер лига. И, неће нас коштати ни динара. Са таквом играчком политиком, са довођењем четири до пет појачања за класу до две бољих од садашњих фудбалера у погону, са овим садашњим, њих 12 до 14, ми сигурно улазимо у Супер лигу.

bottom of page