top of page

ДРАГАН АНТИЋ, ПРЕДСЕДНИК ДИНАМА И ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА: ПРЕТХОДНА ВЛАСТ ЈЕ УНИШТИЛА ФУДБАЛ У ВРАЊУ (1)

Уколико желимо да Динамо постоји морамо под хитно да стопирамо пројекат изградње терена са вештачком травом на Градском стадиону у Шапранцу, у супротном нестаће клуб.


Против сам пројекта терена са вештачком травом који је договорила претходна власт. Џаба нам терен који не користи ничему. Ако служи само за тренинг можемо да тренирамо и у Врањској Бањи. Кад бих се питао, никад не бих дозволио да се гради такав терен јер су димензије катастрофалне.




ЖЕЛЕЛИ СУ ДА УГАСЕ КЛУБ

То је претходна власт направила тако, никог није интересовао фудбалски и спортски аспект, јер кад направите терен у Шапранцу, димензија 50 пута 100, не можете да играте ниједну пријатељску нити првенствену утакмицу. Да ли се неко питао где ће млађе селекције да играју? Ако морају да играју и тренирају на стадиону „Јумко“, први тим и све млађе селекције, можемо одмах да угасимо клуб као што су појединци желели.


НЕПИСМЕНИ СПОРТСКИ, АЛИ ЗНАЈУ ШТА ЈЕ ИНТЕРЕС


Од почетка тражим да се тај пројекат промени, да се терен прошири на 64 метра, то је минимална потребна ширина. Претходна власт која је правила пројекат треба да објасни који им је био циљ? Могли су да направе стазу 20 метра широку, стазу за трчање. Брука и срамота! Људи неписмени фудбалски и спортски су правили пројекат. Ако не знаш и ниси писмен, одеш па питаш у ФС колике димензије треба терен да има? Проблем је што имамо пуно паметњаковића, изгледа није им се поклопао интерес да се нешто уграби са стране, па зато их није интересовао прави пројекат.


НАША ДЕЦА


Град је могао поред тих 300 хиљада евра који су у оптицају да одвоји још толико да се терен прошири и да буде услован. Немамо где да нам тренирају млађе категорије, а тражимо наша деца да играју. А наша деца када дођу у први тим не знају да шутну како треба, не знају да се поставе, не знају најосновније ствари. И кад дођу са 18 година, технички и тактички су необучени и то је катастрофа.


ТАЛЕНАТА ИМА НА ПРЕТЕК


Они на Градском стадиону не могу ни да тренирају, не могу ни да трче од рупа и џомби, а камоли да се обучавају. Тачно је да талената има на претек, али џаба кад нема где да тренирају и играју. Тренутно је за децу највећи проблем недостатак терена. Уколико желимо врхунски фудбал у Врању морамо да створимо праве фудбалске услове за све категорије у клубу.


bottom of page