top of page

СТОШИЋ НАЈБОЉИ У СРБИЈИ

Петар Стошић, боксер из Сурдулице, изабран је за најбољег на Појединачном првенству државе за младе и елиту, које је од 16. до 19. марта боксовано у Ваљеву.

фото БК Лозница

Првенство је трајало четири дана и Србија је добила 19 шампиона. Најбољи боксер у узрасту сениора је велтераш Петар Стошић, члан БК Србија – Сурдулица, док је у узрасту младих за најбољег изабран, такође велтераш, Ђорђе Бујишић из БК Браћа Рибаћ – Београд. И један и други су на шампионату забележили по три победе, а у финалним борбама славили једногласним одлукама судија.

У финалној борби, млади Сурдуличанин, репрезентативац Србије, боксујући у валтер категорији, до 69 кг. победио је Слободана Митровића из БК Златни Гонг из Руме.

За најбољег судију, по други пут за редом, изабран је Ваљевац Александар Вучићевић, док је трофеј за најбољег тренера припао Петру Обилићу, тренеру БК Цемент – Беочин.

Петар Стошић је са 13 година био државни првак у својој категорији. До 20-те године је чак два пута био првак Србије, 2015. је освојио "Златни гонг". Три пута је био изабран за најуспешнијег спортисту Сурдулице а постао је и члан државне репрезентације. Припрема се за предстојеће државно првенство, жели и сања учешће на Олимпијским играма.

bottom of page